Prestasjonsfremmende styrketrening

Flere idrettslag og utøvere har begynt å se nytteverdien av prestasjonsfremmende styrketrening.
Et godt innarbeidet fundament vil gjøre at en idrettsutøver jevnt over vil prestere bedre. 

Ved å trene målrettet styrke vil en idrettsutøver på sikt

  • Redusere forekomst av skader

  • Bli mer motstandsdyktig mot skader

_MG_2667
  • Bli sterkere

  • Nå mål som tidligere var uoppnåelig

_MG_2357
  • Få bedre forutsetning for å prestere jevnt

  • Ha større sjanse til å nå sitt fulle potensial

_MG_2638

bygg grunnstyrke – FORBLI SKADEFRI

Jo tidligere man starter med prestasjonsfremmende styrketrening, jo bedre forutsetning har man for å nå sitt potensial som idrettsutøver.

Prestasjonsfremmende styrketrening passer for utøvere fra 10-16 år og danner et fint grunnlag for styrketrening. Vi vil i løpet av de første ukene av semesteret avdekke hvilke svakheter utøverne bør jobbe videre med for å å kunne prestere bedre i sin idrett.

kan en 10 åring trene styrke ?

Ja, en ti åring kan trene styrke tilpasset sitt nivå. Med så unge utøvere er de teknikk på øvelser, balanse, koordinasjon, styrke med egen vekt og strikk samt at de skal ha det gøy på trening hos oss som er fokuset. Tyngre trening og utprøving av lett vektbelastning starter vi med når vi ser at de er klare for det, det er individuelt fra utøver til utøver. Noen er klare ganske raskt, mens andre bruker lengre tid.

TA MED LAGET PÅ EN UFORPLIKTENDE PRØVETIME

Under en prøvetime i prestasjonsfremmende styrketrening vil laget ditt få en smakebit av hva vi holder på med under styrkeøktene hos treningsspesialistene. 

Vi går gjennom enkle øvelser som er morsomme og litt slitsomme, men ikke så teknisk vanskelige i starten slik at utøverne opplever mestringsfølelse.

Bruk kontaktskjema nederst på siden og send oss en uforpliktende forespørsel om prøvetime. Du kan også bruke skjema om du har spørsmål vedr. prestasjonsfremmende styrketrening.

 

 

VIF HÅNDBALL PÅ TRENING

VIF håndball valgte å starte tidlig med styrketrening for sine spillere. Dette gir på sikt deres spillere gode forutsetninger for å prestere bedre på banen.

En del av spillerne har fått bedre holdning, bedre kroppskontroll og har i tillegg blitt sterkere. Vi ser lite skader blant spillerne som har vært hos oss lengst. VIF håndball har trent hos oss siden 2017.

 

Tidligere VIF spillere er nå en del av trener teamet
To spillere fra VIF håndball jobber nå som trener hos oss. Vi mener det er viktig å ha kunnskap både innenfor idrett og innenfor styrketrening når man skal være trener hos oss. Derfor er det naturlig å velge trenere fra utøvere som har fått opplæring i styrke fra oss via trening med sitt idrettslag. 

Referanser

Foreldre og trenere

Peter TIstovic TRENER
Jeg mener at denne type trening er utrolig viktig for videreutvikling av en hockeyspiller. Styrketrening er nyttig både for motorisk utvikling og utvikling av styrke hos en idrettsutøver. Vi på MS U13 har valgt å starte tidlig med styrketrening av våre spillere slik at de får mulighet til å utvikle styrke, spenst og mobilitet på et tidlig stadium. Målet med styrketreningen er at spillerne våre skal bli motstandsdyktige på matcher og dermed kan mestre taklinger fra motspillere og fall uten å bli skadet. Aldersgruppen til laget jeg er trener for har akkurat blitt gamle nok til å få lov til å være fysiske under taklinger på isen, dog på et begrenset nivå foreløpig. Dermed er det desto viktigere at de starter skadeforebygging med styrketrening nå og ikke når de har begynt å pådra seg skader. Hos Treningsspesialistene møter man et faglig sterkt personell, som er veldig hyggelige.
Hovedtrener for MS U13
Tidligere hockeyspiller
Far til spiller på MS U13
Vibecke Flinskau MOR
Vi er veldig fornøyd med treningen Treningsspesialistene har satt opp for laget til sønnen vår, og det fokuset de har på spillerne. Vi ser allerede etter kort tid at det har gitt resultater. De er flinke til å veilede og til å gi gode råd og følge tett opp og se hver enkelt noe vi anser som viktig. De er utrolig flinke på det de gjør og har høy kompetanse innenfor dette feltet. De sørger for at barna får den riktige veiledningen og styrketreningen de trenger slik at de blir sterke og kan forebygge skader som kan oppstå på isen, noe som er utrolig viktig når man driver med idrett og spesielt ishockey som er en ganske fysisk tøff idrett. Jeg kan på det sterkeste anbefale Treningspesialistene.
Mor til spiller på MS U13
Gunnar Kyvik LAGLEDER
Introduksjonen til styrke- og bevegelighetstreningen som gutta våre har fått av Frode og Berit er ekstremt verdifull. Vi ser på veldig kort tid at både styrke, bevegelighet og ferdigheter har utviklet seg. Videre så er veiledningen også viktig med tanke på å gjøre denne type trening morsomt for barn, noe de er usedvanlig flinke til. Skadebehandling, mer riktig opptrening og ikke minst å utvikle riktig og god kjernemuskulatur er en stor og vesentlig del av det vi jobber med hos Treningsspesialistene.Vi kunne ikke tenke oss en treningshverdag uten det Treningsspesialistene tilbyr gutta våre på laget.
Far til spiller på MS U13
Lagleder for MS U13
Unni Olsen MOR
Etter hvert som håndballspillerne blir eldre stilles det større krav til styrke for at de skal tåle belastningen både fra mye trening og i møte med andre spillere. Det er derfor viktig at Treningsspesialistene har tett oppfølging av hver spiller og gir utfordringer ut fra den enkeltes nivå. Dette ble viktig da min sønn ble skadet og skulle trene skadeforebyggende. De ansatte har meget god kompetanse om trening, også til unge spillere. De er tett på og veileder slik at øvelser gjøres riktig, kanskje mer enn det som er vanlig på mange andre studioer. Dette mener jeg er særlig viktig når unge introduseres til styrketrening. Jeg har også inntrykk av at det er et veldig godt miljø på studioet.
Mor til spiller på VIF håndball junior
Lena Synnestvedt MOR
Jeg synes treningsopplegget hos TSP er veldig godt tilrettelagt for de utfordringene man møter på håndballbanen. Jeg ser også at min sønn har godt utbytte av både trening og veiledning han får der, noe han kommer til å ta med seg videre. De er også flinke til å se hver enkelt og deres behov.
Mor til spiller på VIF håndball junior

UTØVERe

Caren (17)
Spiller på VIF Håndball Junior dame

Etter å ha trent med treningsspesialistene og Marius i noen år ser jeg gode resultater av styrketreningen. På banen er det en stor fordel å være sterk, på ts har de tilrettelagt for at vi skal kunne gjøre øvelser som er gode for vår utvikling son håndballspillere og skadeforebyggende øvelser som er veldig viktig. Noe jeg ser resultater på når jeg er på banen. 

Deltatt med laget på fellestrening siden 2019.

Jo (17)
Spiller på VIF Håndball Junior herre

Jeg synes vi har varierte og gode fellesøkter med laget, og vi får styrkeøvelser som er overførbare til håndball. Høsten 2020 startet jeg i tillegg med et spesialtilpasset styrkeprogram. Det har vært utrolig bra for min styrke utvikling og jeg har sett enda bedre framgang helt siden jeg startet.

 Deltatt med laget på fellestrening siden 2019 og trener individuelt i studio med personlig tilpasset styrke program fra styrke coach.

Frida (17)
Spiller på VIF Håndball Junior dame

Junior

Med hjelp fra Treningsspesialistene har jeg virkelig fått kjent på det å trene styrke. Resultatet fra treningen vises på håndballbanen. Derfor har Treningsspesialistene hjulpet meg til å utvikle meg som håndballspiller.

 Deltatt med laget på fellestrening siden 2019.

Erling (17)
Spiller på VIF Håndball Junior herre

Jeg har fått hjelp til å bli mer bevegelig. Jeg føler at Treningsspesialistene har vært en god og trygg introduksjon til styrketrening.

Deltatt med laget på fellestrening siden 2019 og trener individuelt i studio med lagets styrkeprogram

kontaktskjema

Send oss en melding ved å bruke kontaktskjema. Husk å legge inn telefonnummer.